Manastirea Vodita

  Romania

  Manastirea Vodita este asezata in apropiera satului Varciorova, din municipiul Drobeta Turnu-Severin, judetul Mehedinti, la aproximativ 8 Km de Orsova.

  Aceasta manastire reprezinta cea mai veche ctitorire voievodala care a fost atestata ca documentar si in acelasi timp ca primul asezamant monahal din Romania. A fost ridicata in perioada dintre anii 1370-1372, de catre Sfantul Nicodim pe cheltuiala unui voievod pe nume Vladislav I. Existenta manastirii Vodita a fost influentata de catre expansiunea Imperiului Otoman de la sfarsitul secolului al XV-lea, care doreau sa cucereasca popoarele din Europa.

  Romania

  Cetatea medievala Alba Iulia

  Romania

  Cetatea medievala Alba Iulia era amplasata pe platoul numit „Cetate”. Aici se afla centrul unui voievodat timpuriu romanesc din jurul anului 1000 (probabil resedinta voievodului Gyla).
  Dupa cucerirea maghiara, cetatea Bălgrad (vechiul nume al orasului) a intrat in stapanirea Ungariei, devenind centrul comitatului Alba in sec. XII. In urma invaziei tatare din 1241, cand orasul a fost distrus, Alba Iulia a intrat in posesia Episcopiei catolice, care isi are sediul aici.
  In 1715, in timpul stapanirii habsburgice a Transilvaniei, a inceput reconstruirea cetatii, fiind terminata in 1740.

  Romania

  Pestera Ursilor

  Pestera

  Pestera Ursilor este considerata una dintre cele mai principale obiective turistice din Muntii Apuseni. Pestera este situata in apropierea localitatii Chiscau, din comuna Pietroasa, judetul Bihor.

  Pestera Ursilor se afla la o altitudine de 482 de metri, fiind descoperita accidental in data de 17 septembrie 1975. Aceasta s-a format prin dinamitarea in cariera de marmura din Chiscau, unde s-a format o spartura, pe unde a intrat pentru prima data un om in pestera.  Aceasta spartura a fost inchisa, iar dupa o explorare amanuntita a unei parti din pestera, aceasta a fost electrificata si amenajata. In data de 14 iulie 1980, pestera a fost deschisa spre vizitarea de catre turisti.

  Pestera

  Muzeul Etnografic al Maramuresului

  Romania
  Muzeul Etnografic al Maramuresului este asezat in Sighetu Marmatiei, din judetul Maramures.

  Acest muzeu a avut parte de marea inaugurare in data de 30 mai 1981, ce a avut parte de prezenta unui numeros public si a zeci de muzeografi de specialitate. Muzeul prezinta o structura tematica foarte riguros elaborata, astfel ca acesta creeaza impresia unui satuc specific acestei zone care o data cu trecerea timpului a evoluat si el.
  Romania

  Castelul Corvinilor

  Romania

  Castelul Corvinilor este situat in orasul Hunedoara, fiind considerat cel mai important monument de arhitectura gotica din Transilvania.

  Castelul a fost construit in secolul al XV-lea, de catre Ioan de Hunedoara. Este asezat pe locul unei intarituri vechi, o stanca la ale carei picioare curge paraul Zlasti. Constructia are acoperisuri inalte, fiind colorate in mai multe nuante, are turnuri si turnulete, balcoane si ferestre ce sunt impodobite cu o impresionanta dantela din piatra cioplita. Castelul are o tinuta impunatoare, fiind restaurat si transformat intr-un muzeu.

  Romania

  Pestera Scarisoara

  Pestera

  Pestera Scarisoara apartine de comuna Garda de Jos din judetul Alba. Aceasta mai poarta si denumirea de Ghetarul de la Scarisoara deoarece pestera adaposteste si cel mai mare ghetar subteran din Romania, astfel de aici ii provine si numele de Ghetar, iar Scarisoara provine de la comuna Scarisoara care este situata la 16 km mai jos. Pestera Scarisoara a apartinut administrativ de aceasta comuna pe vremea cand ea a fost botezata, insa acum pestera apartine comunei Garda de Jos. 

  Pestera

  Ulpia Traiana Sarmizegetusa

  Romania

  Ulpia Traiana Sarmizegetusa este situata la o distanta de 40 de km de Sarmizegetusa Regia, capitala Daciei, fiind o fosta capitala a Daciei. Ruinele orasului antic constituie in acest moment obiectul unui complex arheologic din localitatea Sarmizegetusa, judetul Hunedoara.

  Ulpia Traiana a fost intemeiata de catre guvernatorul Daciei Romane, avand o forma obisnuita in acea vreme la romani: era un patrulater cu laturile rotunjite. Zidul este construit din blocuri de piatra cioplite imbinate cu mortar, avand o inaltime de aproximativ 4-5 metri.

  Romania

  Cetatea Colt

  Romania

  Cetatea Colt este situata in localitatea Rau de Mori, din judetul Hunedoara.

  A fost ridicata la inceputul secolului al XIV-lea, fiind ctitorita de o familie cneziala pe nume Cândea din Rîu de Mori, devenita ulterior Kendeffy, deoarece Candea a dorit sa treaca la religia catolica. In apropiere turistii pot vizita si manastirea Colt. Pe partea dreapta a cursului unui rau si in apropierea unui pod, se pot observa cu usurinta ruinele celei de-a doua curti nobiliare, care a fost resedinta pentru familia Kendeffy.

  Romania

  Biserica din Densus

  Biserica

  Biserica din Densus sau Biserica Sfantul Nicolae, este un lacas de cult situat in localitatea Densus din judetul HunedoaraEste considerata una dintre cele mai vechi biserici de rit bizantin din Romania, fiind construita in secolul al XIII-lea. Din anul 1991 biserica se afla inscrisa pe lista de monumente propuse pentru a intra in patrimoniul UNESCO. Nicolae Iorga a numit aceasta biserica ca fiind "fara pereche in toata romanimea".

  Aceasta biserica a fost construita pe ruinele unei vechi constructii din secolul al IV-lea. Naosul este de plan patrat, fiind strapuns de un turn in jurul caruia este aflat un spatiu foarte ingust acoperit cu o bolta de sprijin. O adanca absida semicirculara se afla spre partea de est, atat la exterior cat si la interior are pe latura sudica un diaconicon de dimensiuni impresionante. Acoperisul intregii constructii este realizat din placi de piatra.

  Biserica

  Vulcanii noroiosi din Buzau

  Romania

  Vulcanii noroiosi sunt niste formatiuni formate de gaze naturale, fiind situati in Buzau. Aceste gaze provin de la peste 3.000 de metri adancime, acestea trecand printr-un strat se sol argilos in combinatie cu apa freatica. Gazele imping pur si simplu spre suprafata, acea argila amestecata cu apa. Namolul care se formeaza in urma combinarii acestora iese la suprafata, astfel el se usuca in acele locuri si formand structuri conice asemanatoare cu cele ale unor vulcani. Namolul ce a iesit la suprafata este rece fiindca provine din straturile cu argila.

  Romania

  Subcategorii

  Scoala de soferi Street Kings - Rm. Valcea iti pune la dispozitie toate conditiile necesare pentru a promova examenul de conducere si de a obtine cu succes permisul de conducere, devenit in ultimii ani un lucru indispensabil in viata mondena.

  © 2015 Your Company. All Rights Reserved. Designed By JoomShaper