Pestera Ursilor are o lungime totala de 1.5 kilometri, dintre care 521 de metri au fost declarati rezervatie stiintifica. Fragmentul care este deschis spre vizitare este nivelul superior al pesterii, avand o lungime de 488 de metri. Aici se gasesc formatiuni carstice si care sunt recunoscute in toata lumea. Aici se gasesc trei galerii: Galeria Ursilor, Galeria Emil Racovita si Galeria Lumanarilor.

Prima galerie din pestera Ursilor pe care o vad turistii este cea a Ursilor, unde s-au gasit resturi ale unei specii de ursi (ursul de caverna sau ursul Spelaeus), care a disparut de pe pamant in urma cu aproximativ 15.000 de ani. Anual vin peste 200.000 de turisti sa viziteze pestera Ursilor.

Din Bucuresti, puteti ajunge in Chiscau, iar apoi in comuna Pietroasa la pestera Ursilor prin Ploiesti, Brasov, Targu Mures, Cluj-Napoca, iar apoi in localitatea Chiscau, comuna Pietroasa, pe o distanta de aproximativ 600 de km.

In judetul Bihor mai puteti vizita: Lacul cu nuferi din Baile 1 Mai, Strandul Venus, Capela de la Haieu, Biserica Ortodoxa si multe altele.

Pestera Ursilor este deschisa spre vizitarea publicului de marti pana duminica, intre orele 10-17.