Advanced search

Pestera Scarisoara

Pestera
Pestera Scarisoara
Pestera Scarisoara apartine de comuna Garda de Jos din judetul Alba. Aceasta mai poarta…

Cetatea medievala Alba Iulia

Cetate
Cetatea medievala Alba Iulia
Cetatea medievala Alba Iulia era amplasata pe platoul numit „Cetate”. Aici se afla…

Biserica din Densus

Biserica
Biserica din Densus
Biserica din Densus sau Biserica Sfantul Nicolae, este un lacas de cult situat in…

Cetatea Colt

Cetate
Cetatea Colt
Cetatea Colt este situata in localitatea Rau de Mori, din judetul Hunedoara.A fost…

Scoala de soferi Street Kings - Rm. Valcea iti pune la dispozitie toate conditiile necesare pentru a promova examenul de conducere si de a obtine cu succes permisul de conducere, devenit in ultimii ani un lucru indispensabil in viata mondena.

Evaluare utilizator: 0 / 5

Steluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivă
 
Pestera Ursilor


Pestera Ursilor are o lungime totala de 1.5 kilometri, dintre care 521 de metri au fost declarati rezervatie stiintifica. Fragmentul care este deschis spre vizitare este nivelul superior al pesterii, avand o lungime de 488 de metri. Aici se gasesc formatiuni carstice si care sunt recunoscute in toata lumea. Aici se gasesc trei galerii: Galeria Ursilor, Galeria Emil Racovita si Galeria Lumanarilor.

Prima galerie din pestera Ursilor pe care o vad turistii este cea a Ursilor, unde s-au gasit resturi ale unei specii de ursi (ursul de caverna sau ursul Spelaeus), care a disparut de pe pamant in urma cu aproximativ 15.000 de ani. Anual vin peste 200.000 de turisti sa viziteze pestera Ursilor.

Din Bucuresti, puteti ajunge in Chiscau, iar apoi in comuna Pietroasa la pestera Ursilor prin Ploiesti, Brasov, Targu Mures, Cluj-Napoca, iar apoi in localitatea Chiscau, comuna Pietroasa, pe o distanta de aproximativ 600 de km.

In judetul Bihor mai puteti vizita: Lacul cu nuferi din Baile 1 Mai, Strandul Venus, Capela de la Haieu, Biserica Ortodoxa si multe altele.

Pestera Ursilor este deschisa spre vizitarea publicului de marti pana duminica, intre orele 10-17.