Advanced search

Pestera Scarisoara

Pestera
Pestera Scarisoara
Pestera Scarisoara apartine de comuna Garda de Jos din judetul Alba. Aceasta mai poarta…

Cetatea medievala Alba Iulia

Cetate
Cetatea medievala Alba Iulia
Cetatea medievala Alba Iulia era amplasata pe platoul numit „Cetate”. Aici se afla…

Biserica din Densus

Biserica
Biserica din Densus
Biserica din Densus sau Biserica Sfantul Nicolae, este un lacas de cult situat in…

Cetatea Colt

Cetate
Cetatea Colt
Cetatea Colt este situata in localitatea Rau de Mori, din judetul Hunedoara.A fost…

Scoala de soferi Street Kings - Rm. Valcea iti pune la dispozitie toate conditiile necesare pentru a promova examenul de conducere si de a obtine cu succes permisul de conducere, devenit in ultimii ani un lucru indispensabil in viata mondena.

Evaluare utilizator: 0 / 5

Steluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivă
 
Biserica din Densus

Au fost adaugate incaperi anexe in secolele al XIV-XV-lea, in latura sudica. Biserica are o infatisare destul de ciudata deoarece este construita din pietre fasonate romane ce au fost aduse din ruinele Ulpiei Traiana Sarmizegetusa, care insa nu ascunde amprentele stilistice lasate de romanic mai tarziu. Pictura murala este foarte valoroasa, datand din anul 1443, avand stranse legaturi cu picturile de epoca din intreaga Tara Romaneasca.

Din municipiul Bucuresti se parcurge o distanta de aproximativ 400 km pe un traseu itinerat de noi: Bucuresti, Ploiesti, Brasov, Sibiu, Hunedoara si apoi localitatea Densus. Se pot alege si alte rute, in functie de dorinta turistului. Din Constanta se parcurg 620km, din Timisoara 190 de km, iar din Iasi se parcurg 490 km.

In judetul Hunedoara turistii pot vizita Castelul Corvinilor, Cetatea Malaiesti, Cetatea Deva, Cetatea Colt, Muzeul Civilizatiei Dacice Deva si nenumarate alte obiective turistice.