Pestera Ursilor

  Pestera

  Pestera Ursilor este considerata una dintre cele mai principale obiective turistice din Muntii Apuseni. Pestera este situata in apropierea localitatii Chiscau, din comuna Pietroasa, judetul Bihor.

  Pestera Ursilor se afla la o altitudine de 482 de metri, fiind descoperita accidental in data de 17 septembrie 1975. Aceasta s-a format prin dinamitarea in cariera de marmura din Chiscau, unde s-a format o spartura, pe unde a intrat pentru prima data un om in pestera.  Aceasta spartura a fost inchisa, iar dupa o explorare amanuntita a unei parti din pestera, aceasta a fost electrificata si amenajata. In data de 14 iulie 1980, pestera a fost deschisa spre vizitarea de catre turisti.

  Pestera

  Pestera Scarisoara

  Pestera

  Pestera Scarisoara apartine de comuna Garda de Jos din judetul Alba. Aceasta mai poarta si denumirea de Ghetarul de la Scarisoara deoarece pestera adaposteste si cel mai mare ghetar subteran din Romania, astfel de aici ii provine si numele de Ghetar, iar Scarisoara provine de la comuna Scarisoara care este situata la 16 km mai jos. Pestera Scarisoara a apartinut administrativ de aceasta comuna pe vremea cand ea a fost botezata, insa acum pestera apartine comunei Garda de Jos. 

  Pestera

  © 2015 Your Company. All Rights Reserved. Designed By JoomShaper